| Nieuws

Ben je er klaar voor? - Blog Melvin

Vandaag (1 februari 2023) mag ik starten als voorganger van Mozaiek0118. Een moment waar ik naar uitgekeken heb. Door dit blogbericht wil ik twee gedachten delen die mij de laatste weken bezig hebben gehouden.

Lieve broers en zussen,

Allereerst wil ik jullie (lees jou) bedanken! Wat is het goed om zo nu en dan een ‘appje’ van iemand te krijgen met bijvoorbeeld de vraag of er specifieke gebedspunten zijn. Of… de vraag of ik er ‘klaar voor ben’? Het is goed te weten en te ervaren dat we, zelfs nu we nog maar kort samenkomen, al gemeente zijn. Om elkaar heen staan, voor elkaar bidden en elkaar zien: dit is zó ons en mijn verlangen! In elkaar investeren en elkaar bemoedigen.

Trouwens… ik hoop dat jij misschien ook al eens zo’n berichtje gehad hebt. Of misschien was jij diegene die een soortgelijk berichtje juist verstuurde? Zo niet… ik wil je aanmoedigen. Misschien is het goed om, nog voor je de volgende alinea leest, gewoon even iemand te bemoedigen, te zien, te bellen of iemand te laten weten dat jij aan hem of haar denkt!

En, heb je iemand bemoedigd?

Gaaf! Dat is óók gemeente zijn.

Vandaag start ik als voorganger van Mozaiek0118. Een moment waar naar uitgekeken heb. Door dit blogbericht wil ik twee gedachten delen die mij de laatste weken bezig hebben gehouden.

Ben ik er klaar voor?
Mooie vraag. Moeilijk antwoord. Ik doe een poging:
Geen idee. Of… nee, waarschijnlijk niet. Of… ja, door Hem die mij kracht geeft; zeker. 

Nou ja, voor mij misschien wel een combinatie van allemaal. Trouwens, geldt deze vraag niet voor ons allen? ‘Ben ik klaar om dat wat God in mijn leven wil doen, te doen?’

Ik voel mij bevestigd, door zowel God als door jullie, in dat wat ik mag gaan doen binnen Mozaiek0118. Ik kijk er naar uit, om door de kracht van Gods Geest, dat te doen wat Hij van mij, maar ook van ons als gemeente, vraagt.

Mag ik een voorzetje geven voor ons gezamenlijke antwoord?
Ja! We zijn er klaar voor. Kom, Heilige Geest. Doe Uw wil, Uw werk, Uw kracht, in ons en door ons heen, zodat Zeeland U leert kennen en Mozaiek0118 een plek is van herstel, overgave en liefde.


Vasten, bidden en zegenen.
De afgelopen periode hebben we diverse ontmoetingen gehad. Voor velen zelfs een eerste ontmoeting met elkaar en Mozaiek. We hebben elkaar leren kennen, gewandeld, diensten gevierd, intro’s bezocht en ons samen ingezet om zondag de officiële start van Mozaiek0118 te vieren. Daarvoor bedankt! Wat is het mooi om te zien wat er (nu al) gebeurt binnen onze gemeente.

De komende periode willen we naast de diensten (losstaande events) ook echt gaan bouwen aan gemeente-zijn. Ik geloof doordat we één zijn in Christus, samen een gemeenschap mogen vormen waarin we mooie momenten, verdrietige momenten, groei en teleurstelling, in alle veiligheid, met elkaar mogen delen en mogen vieren.

Ik ben bemoedigd door Handelingen 13:1-3. Deze gemeenschap kwam samen om te bidden en te vasten, met als gevolg dat mensen (door overtuiging van Gods Geest) een taak oppakten en dat ze elkaar de handen oplegden.

Kunnen dit wellicht handvatten zijn voor Mozaiek0118?

Vasten, als teken dat we het samen van God verwachten. Wij geven ons over en nodigen de Heilige Geest uit in ons eigen leven én de gemeente.

Bidden, om elkaar te brengen aan de voeten van Jezus. Voor het individu, onze gezinnen, onze gemeente, broers en zussen van andere gemeenten in Middelburg en voor onze omgeving.

Zegenen, om Gods waarheden over elkaar uit te spreken en elkaar te bemoedigen in dat wat God van ons vraagt.


De afgelopen weken kwamen we meermaals met het team van coördinatoren samen. Bovenstaand mocht ik hier al proeven… wat een feest en zegen is het wanneer we dit door de gehele gemeente, alle L2M-groepen, teams en in de kleine ontmoetingen gaan proeven.

Zie jij hier ook naar uit?

Ik heb er zin in en kijk er naar uit om samen te bouwen aan dit kunstwerk in Zeeland.

Blessings,

Melvin

Deel dit artikel:

Meer nieuws

| Nieuws
Update Samenkomsten in 2024
| Nieuws
Blog I Gebeds tweedaagse
| Nieuws
PreMarriage Course