Geschiedenis Mozaiek

Mozaiek0118 is onderdeel van een beweging van lokale, ondernemende kerken in Nederland. Waar Mozaiek0118 pas in 2023 startte, startte ruim 12 jaar hiervoor de eerste Mozaiek-gemeente: Mozaiek0318.

“Ik ben zo blij dat God me daar niet voor roept!” Geloof het of niet. Maar deze uitspraak was het startsein voor Mozaiek. Kees Kraayenoord zei deze fameuze zin tegen een goede vriend in een gesprek over de kerk. En - zoals dat wel vaker gaat - riep God hem op dat moment juist wel. Toen hij thuiskwam en zijn vrouw Nicole vertelde wat God tegen hem had gezegd, hoopte hij dat zij hem zou vertellen dat hij het niet goed had begrepen. Maar … dat deed ze niet! Want God riep haar ook.

Ontstaan Mozaiek0118

Te midden van een pandemie sprak God tot Zeeland. ''Ga, durf de stap te zetten… en Ik, jouw God, zal het zegenen’’. Na een jaar van gebed, zoeken, aftasten en het dialoog met elkaar startte Mozaiek0118. We kunnen niet anders zeggen dat God Zijn woorden meer dan waarmaakt. Hij zegent ons als gemeente met groei, met verbinding en met verhalen van hoop en herstel. Hij is de levende God, de hoeksteen van onze gemeente, en Hijzelf is het die Zijn gemeente bouwt.

Kerk zonder drempels

Het hart van Mozaiek is vanaf het allereerste begin om een kerk te zijn waar je welkom bent zoals je bent. Een plek zonder drempels waar je leert God op de eerste plaats in je leven te zetten. Een thuis waar je samen met anderen het leven deelt. Een basis waar je ontdekt hoe je het verschil maakt voor de wereld om je heen. Dit is ook het verlangen voor Zeeland. Een kerk zonder drempels, in Middelburg.

Mozaiek & Worship

Mozaiek en worship klinkt inmiddels bijna als een synoniem van elkaar.

Bij de start van Mozaiek0318 heeft de worship-bediening van Kees en zijn band, een plek gekregen in de lokale kerk. Tot op de dag van vandaag groeit de impact van Mozaiek Worship. We schrijven liederen voor de kerk en voelen ons geroepen om (andere) kerken mee te nemen naar het hart van aanbidding.

Luister naar Mozaiek Worship in onze Media omgeving!